nlc.hu
Mindennapok

Leghosszabb koronavírus

Brit világrekord: 130 nap után győzte le a koronavírust

130 nap alatt győzte le a koronavírust a brit rekorder, egy 35 éves nő. Ráadásul azok után, hogy 105 napig tartották lélegeztetőgépen.
Koronavírus - Fotó: Getty

A 35 éves brit Fatima Bridle egy marokkói utazásból hazatérve lett rosszul: alig kapott levegőt. Miután kórházba szállították, orvosai viszonylag hamar megállapították, hogy elkapta a koronavírust. A diagnózist egész pontosan március 12-én állították föl a southampton-i központi kórházban, ahol a nő hat nap után bekerült az intenzív osztályra. A nővérek azt mondták Bridle férjének, hogy az asszony jelenleg az életéért küzd.

Miközben a nő 130 napon át, rekord hosszan küzdött a koronavírussal, tüdőgyulladás is kialakult nála, majd vérmérgezés és sok más borzasztó szövődmény. Ebben az időszakban még légcsőmetszést is végre kellett hajtani rajta.

Bridle azóta felépülőben van, és hamarosan újból együtt lehet a férjével, akivel azóta nem találkoztak személyesen, hogy a nő március elején-közepén bekerült a kórházba. Bridle elmondta, hogy hihetetlenül hálás az orvosoknak és a nővéreknek, akik mindent megtettek a felépülése érdekében.

Orvosi is bizakodók, ugyanakkor a brit infektológus, Bharat Pankhaniasaid hozzátette, hogy hiába van meg minden esély a felépülésre, ilyen hosszan tartó betegség után alaposan meg kell vizsgálni a lehetséges koronavírusos szövődményeket, a beteg szívét, a veséit és az izmait is, hogy nem történt-e bennük maradandó károsodás.

Kiemelt képünk illusztráció.

(via)

Még több nagy covidos felépüléstörténet az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top