nlc.hu
Baba

Koronavírusos kismama hármasikrei

Hármas ikreket szült a koronavíruson átesett anyuka

Maggie Sillero terhessége távolról sem volt komplikációmentes, főleg miután utólag derült ki, hogy a hármas ikrek anyukája lényegében észre sem vette, hogy a várandósság közben elkapta a koronavírust.
Ikerterhesség - Fotó: Pixabay

Az amerikai Houstonban élő Maggie Sillero a Good Morning America nevű portálnak elmondta, már eleve sokkot kapott, amikor megtudta, hogy egyszerre három babát hord a szíve alatt. „Eleinte jó darabig azért sem bírtam közölni a hírt a családommal, mert először magamat kellett meggyőznöm arról, hogy ez igaz, ez valóban velem történik. Bár a férjem családjában már korábban is jellemző volt az ikerterhesség” – mesélte az anyuka.

Sillero hozzátette, a várandóssága folyamán volt egy hét, amikor azt érezte, hogy minden megváltozik: az állapotával járó tüneteket háromszor olyan intenzívnek élte meg. Ám mindezt betudta a hármas ikerterhességnek.

A nem véletlenül magas kockázatúnak besorolt várandósság miatt Sillero-t a texasi női kórházba szállították, ahol folyamatos megfigyelés után a babák a 28. héten megszülettek. Miután a kórházi járványügyi protokollnak megfelelően minden egyes bekerülő páciensen koronavírus-tesztet végeztek, Sillero-t is megvizsgálták. Az eredmény pedig pozitív lett: kiderült, hogy a kismama elkapta a koronavírus a terhesség alatt.

„A pozitív teszteredmény egy újabb hideg zuhany volt számomra. Főleg azok után, hogy a családom és én is rendkívül körültekintően jártunk el a járványveszély kezdetétől. Március óta el sem hagytam a házat, elsősorban a születendő babák, és persze a férjem és a fiúnk, Alexander megóvása érdekében. Miután kiderült rólam, hogy elkaptam a koronavírust, a férjem is tesztet csináltatott: az ő eredménye is pozitív lett” – tette hozzá az anyuka.

Sillero a szülést követően nagyon aggódott, hogy a szervezetén áthaladt vírusfertőzés vajon milyen hatással lesz koraszülött hármas ikreire. Egy hónapnyi kórházi tartózkodásuk alatt mind a három pici újszülöttet, mind az anyukát alapos megfigyelés alatt tartották, és a szakemberek azóta megnyugtatták a családot: minden eredmény reményteli, mindenki teljesen egészséges.

A hármas ikrek, Isabella, Nathaniel és Adriel július 4-én lettek 1 hónaposak, és az első hónapban mindhárman megkétszerezték a súlyukat, ami mára az anyukájukat is megnyugtatta. A biztonság kedvéért egy ideig, a hónap végéig még biztosan bent lesznek a kórházban.

Amit a koronavírus és a várandósság kapcsolatáról tudni kell: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top