Életmód

Az 54 éves nő azt hitte magáról, hogy tyúk

Belga tudósok álltak elő annak a zavarodott 54 éves nőnek a sztorijával, aki tyúknak hitte magát.

A házas asszonynak stabil állása volt egy patikában, az életében pedig egyáltalán nem kapott szerepet sem a drog, sem az alkohol. Az egyik nap a testvére ellátogatott hozzá, és úgy találta az otthonában a nőt, hogy kotkodál, mint egy tyúk, és kukorékol, mint egy kakas. Mivel nem tudta, hogy mit tegyen, a férfi egy közeli kórházba vitte magával a nőt – számolt be róla az odditycentral.

Nem, ez nem az ominózus nő, hanem egy igazi tyúk (fotó: Pixabay)

Nem, ez nem az ominózus nő, hanem egy igazi tyúk (fotó: Pixabay)

Az orvosok szerint úgynevezett zoantrópiája volt, ami egy ritka betegség, melynek alanya valamilyen állatnak képzeli magát. A mentális zavar végül egy roham után múlt el, a nő pedig semmire nem emlékezett abból az időszakból, amíg tyúkként viselkedett, és iszonyatosan szégyellte magát, miután szembesítették azzal, hogy mi történt. Az orvosok nem tudták megállapítani, mi okozhatta ezt a kényszerképzetet, az egyetlen nyom a nő nemrégiben érzett depressziója volt, amit egy közeli családtag elvesztése miatt érzett. A betegség olyan ritka, hogy 1850-től 2012-ig mindössze 56 esetet jegyeztek fel.

Tyúksztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top