Életmód

Tévedésből vett ezer tyúkot a neten egy férfi

Azt hitte, csak egy állatra licitál.

Egy új-zélandi férfi tévedésből vásárolt ezer darab tyúkot egy online árverésen. Az állatokat egy bezárt tojásfarm hirdette meg 1,50 ausztrál dollárért, azaz alig 300 forintért, mivel sürgősen el kellett helyezniük azokat.  

Steve Morrow azonban az alacsony összeg miatt azt hitte, a licit csupán egy tyúkra vonatkozik. Végül 20 dolláros, vagyis nagyjából 3800 forintos ajánlatot tett, abban bízva, hogy ezért akár két szárnyast is kaphat. Amikor aztán az eladó kapcsolatba lépett vele, akkor derült ki számára, hogy valójában ezer tyúkot vásárolt meg.

tyúk baromfi

A kép illusztráció! (Fotó: iStock)

Morrow szerint a hirdetés szövege félreérthető volt, a történtek ellenére azonban nem lépett vissza az üzlettől, sőt azt sem engedte, hogy a tyúkokat levágják. A közösségi médián keresztül a nyilvánossághoz fordult, illetve egy állatvédő szervezetet is megkeresett, hogy új otthont találjon a madaraknak, ahol nem ölik meg őket, és biztonságban leélhetik hátralévő életüket.

Eddig több mint hétszáz tyúk talált gazdára, míg húszat Morrow tart meg.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top