nlc.hu
Életmód

Pénzt kért a szemetelőkről készült videók törléséért a polgármester

Hivatali visszaélés: kitette a netre a szemetelőkről készült videókat a polgármester, pénzt kért a törlésért

A Győr-Moson-Sopron megyei település vezetője nyilvánosságra hozta a szemetelőkről készült felvételeket, és csak akkor törölte volna a videókat, ha az érintettek 20 ezer forintot fizetnek a településnek.
Szelektív hulladékgyűjtől

Hivatali visszaélés miatt indult eljárás egy Győrhöz közeli település polgármestere ellen, mert jogsértő módon akarta megbüntetni a szemetelőket.

A településen a térfigyelő kamera rögzítette, hogy egy szelektív hulladékgyűjtő sziget környékén szabálytalanul pakoltak le hulladékot az emberek. A polgármester kitette a felvételeket az egyik közösségi oldalra, és annak fejében törölte volna a videókat, ha az érintettek 20 ezer forintot fizetnek a településnek – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség a hivatali visszaélés bűntette és nyolc rendbeli személyes adattal visszaélés bűntette miatti eljárást – feltételes ügyészi felfüggesztés keretében – egy év időtartamra felfüggesztette.

Az alapvetően jogkövető életmódot folytató terhelt a cselekményt elismerte és nyilvánosan bocsánatot kért a sértettektől. A felfüggesztés idejének letelte után várhatóan megszüntetik az eljárást.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ne szemetelj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top