Aktuális

Csúnyán rajtakapták az illegális szemetelőt, meg is büntették

A Szőlő utcai szelektív hulladékgyűjtők mellé vágott le 1 köbméter szemetet.

November 10-én, reggel 6:45-kor, közel 1 köbméter építési törmeléket, gyerekjátékokat és elektronikai hulladékot helyezett el egy férfi a Szőlő utcai szelektív hulladékgyűjtők mellé – írja Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet a Facebook-oldalán.

Az esetet térfigyelő kamerák rögzítették, és ki is küldtek járőrszolgálatot a helyszínre, ahol 50 ezer forintra büntették a férfit.

A Közterület-felügyelet Tisztasági Csoportja azóta elszállította az illegális szemetet. A takarítás és a hulladék elszállítási költsége az elkövetőt terheli – írják.

Hozzátették, hogy dolgoznak a polgármesterrel a gyakori problémán, nemcsak az illegális lerakáson, hanem azon is, hogy nem megfelelő hulladékokat tesznek a szelektívekbe a lakosok. Addig is, arra kérik a lakosságot, hogy a szemetük vagy az építési törmelékeik elszállításánál legyenek körültekintőek, és ne bízzák a munkát piaci ár alatt szolgáltatást nyújtó cégekre! Számos cég nem a megfelelő hulladékudvarokba szállítja az építési törmeléket, hanem illegálisan lerakja erdőkben, vagy elhagyatott helyeken.

(Kiemelt kép: Facebook/ Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top