Életmód

Messze még a tömegesen elérhető vakcina egy magyar tudós szerint

Az oltásellenességet mindenesetre el kellene felejteni. Poór Gyula szerint ha meglesz a vakcina, állampolgári kötelesség, hogy az emberek beoltassák magukat.

Jövő év tavaszán, nyarán lehet olyan vakcina a koronavírus ellen, ami tömegesen elérhető – ez derül ki abból az összefolalóból, amit mondta Poór Gyula akadémikus a Magyar Tudományos Akadémia felkérésére készített.

A kutató az ATV Start című műsorában elmondta, mostanáig hat vakcinajelölt vegyület fejlesztőinek sikerült a WHO által is számon tartott, előrehaladott fázisba eljutni. Ez azt jelenti, hogy a szert nagy beteganyagon kell tesztelni, ezeket az eredményeket utána publikálni kell, majd be kell nyújtani a gyógyszerügynökségekhez, ha ők jóváhagyják, s azután lehet tömegesen felhasználni a vakcinákat. Ez optimista becslések szerint is eltart még jövő év tavaszáig, nyaráig.

Az orosz vakcináról nem sokat lehet tudni – tette hozzá Poór – azt sem, hogy országon belül fogják-e a hivatalos jóváhagyás előtt használni.

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top