Életmód

Elfogytak a vendégek a luxusszállodából, ötletes megoldással pótolták a kiesést

Ha nincsenek vendégeid, tenyéssz halakat!

Sajátos megoldáshoz kellett folyamodnia az indiai Kerala tartomány Kumarakom nevű településén található Aveda Resort and Spa személyzetének, miután a koronavírus miatt szinte teljesen leállt a turizmus, így a látványos, 150 méter hosszú, 7,5 millió liter vízzel feltöltött úszómedence két oldalára épített luxusbungalók is elnéptelenedtek.

Normál esetben a jókora medencében hemzsegnek a turisták, most azonban a szálloda üzemeltetőinek más megoldás után kellett néznie, hogy a március óta kieső bevételeiket pótolni tudják. 

„Lenullázódtak a bevételeink, ezért júniusban 16 ezer indiai gyöngysügért (etroplus suratensis) telepítettünk az úszómedencébe” – magyarázta a The National című lapnak Jyotish Surendran, az Aveda ügyvezető igazgatója. 

Élő halak hemzsegnek a luxusszálloda úszómedencéjében

Ebben az impozáns medencében most több ezer sügér fürdőzik (Fotó: Avedakumarakom.com)

Az indiai gyöngysügér népszerű ínyencségnek számít Indiában és a Közel-Keleten is. A halak két hónapos korukban kerültek a szálloda medencéjébe, így fél évet is tölthetnek majd ott, mielőtt elérik teljes méretüket.

„Novemberre tervezzük a „betakarítást”, amiből a Közel-Keletre is szeretnénk exportálni” – tette hozzá Surendran, aki úgy száol, hogy körülbelül négy tonnányi sügérhúst tudnak majd értékesíteni, ami nagyjából negyvenezer dollárt, azaz valamivel több mint 12 millió forintot érhet. 

A szálloda vezetője elmondta, hogy a különleges megoldással nem tudják teljes mértékben pótolni a kieső bevételt, de arra számít, hogy így legalább a csődtől megmenekülhetnek és lábon tudnak maradni addig, amíg a turisták vissza nem térnek. 

Surendran hozzátette, bár nem tervezik, hogy a hatalmas medencét véglegesen sügérkeltetővé alakítják, de a most megszerzett tudásukat valamilyen formában szeretnék a jövőben is kamatoztatni, így nem elképzelhetetlen, hogy egy másik helyszínen folytatják a haltenyésztést.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top