Életmód

Beismerte Kim Wall újságírónő megölését a dán feltaláló, Peter Madsen

Egy szerdán sugárzott dokumentumfilmben először ismerte be bűnösségét Kim Wall svéd újságíró megölésében Peter Madsen dán feltaláló.

„Csak egy bűnös van, és az én vagyok” – mondta el a filmben a börtönbüntetését töltő Peter Madsen, aki telefonon válaszolt a neki feltett kérdésekre, és aki korábban csak a feldarabolást ismerte el. A feltaláló az ellene folyó eljárásban végig tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot. Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla – írja az MTI.

A gyilkosság helyszíne, Madsen tengeralattjárója (fotó: Theresa Münch/picture alliance via Getty Images)

A gyilkosság helyszíne, Madsen tengeralattjárója (Fotó: Theresa Münch/picture alliance via Getty Images)

A feltalálót a koppenhágai bíróság 2018 áprilisában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. A szerdán sugárzott dokumentumfilm a Secret Recordings with Peter Madsen (Titkos felvételek Peter Madsennel) című dokumentumsorozat első része. A sorozat mintegy 20 órányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal az ő tudta nélkül. A férfi azonban később engedélyt adott a felvételek felhasználására.   

További részletek a Kim Wall-gyilkosságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top