nlc.hu
Életmód

Titokban hívott mentőt az idős férfi

Mentők buktatták le az idős férfit a felesége előtt

Az idős férfi nem akarta megijeszteni a feleségét azzal, hogy kórházba viszik a mentők. Mindent titokban intézett, de végül elkerülhetetlen volt a lebukás.
Mentők egy idős férfivel

Napok óta mellkasi panaszokkal küzdött egy 75 év körüli egykori katonatiszt, aki a dél-alföldi mentők segítségét kérte a hétvégén. A büszke férj azonban attól tartott, hogy rosszullétével megrémíti feleségét, akivel már több mint 50 éve élnek együtt.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint ezért az idős férfi mindent elkövetett, hogy ne adja jelét gyengeségének. Még a mentőket is megkérte, hogy ne szirénázva érkezzenek, akik – elvégre hétvége éjjel volt – eleget tettek a kérésnek, és már az utca elején lekapcsolták a szirénát és a fényjelzést.

A mentők szinte settenkedve közelített meg a házat, a férfi pedig már a ház előtt várta őket. Azért tudott titokban leosonni, mert már mindenki elaludt. „Beszállok, de gyorsan álljanak el innen, mert meglát az asszony!” – mondta, majd katonásan bevágta maga mögött a mentő ajtaját.

A mentők a szomszéd utcában, a legnagyobb titokban vizsgálták meg az idős férfit, és bár mindenki megtette a tőle telhetőt, mégis lebukás lett az ügy vége. A volt katonát ugyanis kórházba kellett szállítani, ezért valakinek tájékoztatnia kellett a békésen szundikáló feleséget a harci helyzetről.

Az egyik mentőápoló vállalta, hogy elmondja a feleségnek, mi történt a párjával, és egyben meg is nyugtatja a kétségbeesett asszonyt, aki semmit sem sejtett férje panaszairól. Ez sikerült is, így végül az idős férfit szerető felesége kíséretében, stabil állapotban szállították kórházba.

(Kiemelt kép: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Még több kalandos mentős sztori:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top