Életmód

25 foknál is melegebb lehet a hétvégén

Jövő hét elejéig marad az enyhe idő, aztán tényleg megjön az ősz.

Viharciklon érte el kontinensünk nyugati részét. A markáns légörvény hatására ezeken a tájakon erősen felhős az ég, többfelé fordul elő csapadék: eső, zápor, helyenként zivatar is. Az említett képződmény hidegfrontja mentén erősen viharos, sőt néhol orkán erejű széllökést is mértek.

Keletebbre feloszló ciklonok felhősávjai okoznak átmeneti felhősödést, de ezekből már csak elvétve esik az eső. A Kelet-európai-síkság felett továbbra is magas nyomás alakítja az időjárást.

Szombat estig a Kárpát-medencébe erőteljes délies áramlással meleg levegő áramlik, így többfelé valószínű 25 fok feletti csúcshőmérséklet.

Egy utolsó hétvégére visszakapjuk a nyarat

Ezen a hétvégén még nyárias körülmények között kirándulhatunk egyet (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Éjszaka fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé. Az Alföld északi részén – a szélcsendes tájakon – pára, helyenként köd is képződhet. Szombat délutánig fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés.

Szombaton kora estétől a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. Éjszaka kelet felé mozdul a csapadék súlypontja. A déli, délkeleti szél éjszaka élénk marad. Holnap nagy területen lesz erős, olykor viharos a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 24 és 30 fok között alakul, északkeleten lehet ennél pár fokkal hűvösebb.

Vasárnap 23 fok körüli csúcshőmérséklet várható, az enyhe idő jövő hét első napjaiban is kitart, szerda körül azonban már hűvösebb és csapadékosabb időjárásra számíthatunk.

További cikkeink az időjárás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top