Életmód

Részegen halálra gázolt egy lányt, elmenekült, barátjára kente az egészet

Jogosítvány nélkül, ittasan gázolt Salgótarján külvárosában, elkapták.

A 41 éves Sz. Lajos jogosítvány nélkül, ittasan haladt a teherautójával a Rákóczi úton, Salgótarján külkerületén mintegy 70 km/óra sebességgel. A menetirány szerinti bal oldalról egy 24 éves nő akart átkelni az úttesten, akit a férfi az ittassága miatt nem vett észre, ezért fékezés és irányváltás nélkül elütötte a nőt, aki addigra már tíz métert megtett az úttesten – írja a 24.hu. Meg sem állt, úgy hajtott tovább, pedig a kamion szélvédője is betört. Nem nézte meg, segítségnyújtásra szorul-e a nő, akit elütött, inkább egy parkolóba hajtott. Pár perc múlva visszaért a helyszínre, a rendőröknek pedig azt hazudta, egy barátja vezetett, aki el is menekült, ő csak utasként ült mellette. Az eset még január közepén történt.

A barátját őrizetbe vették, majd két nap múlva, amikor a valódi gázoló lebukott, elengedték. Sz. Lajost letartóztatták, vádat emeltek ellene „halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és hamis vád bűntette miatt”. Nem mutatta jelét a megbánásnak. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, és kilenc év börtönre ítélte, valamint örökre eltiltotta a vezetéstől. Az ügyész súlyosításért, az elkövető és védője pedig felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt kép: police.hu

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top