Életmód

Sok buszsofőr fittyet hány a szabályos maszkviselésre

Ha pedig az utas rájuk szól, csak a vállukat vonogatják.

Bár az utasok elvileg fel sem szállhatnak a buszra, ha nem, vagy nem szabályosan viselnek maszkot, vannak buszsofőrök, akik maguk is lazán kezelik a koronavírussal kapcsolatos szabályok betartását.

A Ripostnak egy olvasója arról panaszkodott, hogy amikor egy buszsofőr szemére hányta, hogy nem visel maszkot, s ezzel veszélyezteti az utasok egészségét, ő csak annyit vetett oda flegmán: „Jelentsen fel!”

A lap munkatársai is hasonló dolgot tapasztaltak az egyik Volánbusz-járaton, ezért a Kelenföldi autóbusz-állomáson érdeklődött, mit tehet ilyen esetben. Erre behívták a forgalmi irodába, ahol egy szintén maszkot nem viselő embertől kapott egy panaszkönyvet, amit kitölthetett.

A Volánbusz közlése szerint ebben a hónapban eddig több mint 490 járatot és 5930 utast ellenőriztek, 297 utast és 30 autóbusz-vezetőt kellett figyelmeztetésben részesíteni a szájmaszk hiánya vagy szabálytalan viselése miatt.

Aktualitások koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top