Életmód

Kétmillió forintot fizettek egy macskáért, aztán jött a meglepetés

Ritka, de értékes macskát akartak, megkapták, csak nem egészen úgy, ahogyan elképzelték.

Alaposan meglepődött egy francia pár, akik egy szavanna fajtájú különleges macskát szerettek volna vásárolni – írja a 24.hu. Az afrikai szervál és különféle házimacskák keresztezésével nemesített fajta ritkasága miatt rendkívül drága, de tartása teljesen legális. 

A pár még 2018-ban egy online hirdetésben akadt rá egy ismeretlenre, aki egy kölyök szavanna macskát kínált eladásra, hatezer euróért, azaz körülbelül 2,1 millió forintért. Miután azonban a kiscica megérkezett új gazdáihoz, elsőre úgy tűnt, minden rendben van, néhány nap múlva azonban gyanakodni kezdtek, hogy átverés áldozataivá váltak. Ki is derült, hogy szavanna macska helyett egy szumátrai tigriskölyköt adtak el nekik. Ezután azonnal értesítették a rendőrséget. 

Szavanna kiscica helyett meglepetést kaptak kétmillióért

Egy ilyen, szavanna fajtájú kiscicát akart vásárolni a francia pár (Fotó: Getty Images)

A tigrisek súlyosan veszélyeztetettnek számítanak, kereskedelmük és magánháznál való tartásuk szigorúan tilos. A  rendőrség elkobozta a pártól a tigriskölyköt, ezután pedig két éven át nyomoztak az eset többi érintettje után. A francia ügyészség most kilenc ember, köztük a kölyköt megvásárló pár ellen is vádat emelt, őket védett állat tiltott kereskedelmével vádolják. További hét ember ellen szervezett bűnözéssel kapcsolatos cselekmények miatt indítottak eljárást. 

Az azóta már kétéves tigrisről a francia rendőrség csak annyit árult el, hogy jól van, tartózkodási helyét azonban nem hozták nyilvánosságra.

További kis- és nagymacskák az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top