Otthon

Alig pár napos tigriskölyköket találtak egy szlovákiai nő lakásán

A nő tagadja a csempészés vádját.

Két kritikus állapotban lévő tigriskölyköt találtak egy szlovákiai nő lakásán Hainburgban, Ausztriában. Az állatvédők azzal gyanúsították meg a nőt, hogy a tigriseket becsempészte az országba, és el akarta őket adni a feketepiacon.

A megvádolt Lucia ápolóként dolgozik, és már tíz éve foglalkozik tigrisek megmentésével, jelenleg az Egyházfán található Szibériai Tigrisek Oázisa nevű parknak segít, írja a Parameter.sk. A parkban három tigriskölyök született, kettő viszont annyira kritikus állapotban volt, hogy az intézménnyel együttműködő ausztriai állatorvoshoz kellett vinni a kölyköket. Az ápolónő megegyezett az egyházfai parkkal, hogy egy éjszakára magánál tartja az állatokat. Az ápolónőnek nem volt engedélye arra, hogy tigriseket vigyen be, illetve rövid ideig tartson az országban.

Képünk illusztráció/ Fotó: Profimedia

A lap beszámolója szerint pénteken a kora reggeli órákban viszont rendőrök kopogtattak az ajtaján, Lucia szerint pedig a tigrisek ezt követően kerültek valós életveszélybe. A rendőrökkel két nő is érkezett egy menhelyről, akik állítólag azt sem tudták, hogyan bánjanak a kölykökkel, Lucia figyelmeztetése ellenére kivették őket az inkubátorból, kesztyű nélkül tartották őket, miközben a kezüket sem fertőtlenítették. Egyikük állítólag belenyomta az ujját az egyik tigris szájába, és készített vele egy szelfit. Az egyházfai park tulajdonosa szintén megbotránkozott az ausztriai hatóságok fellépésén.

Az osztrák rendőrség Facebook-bejegyzésében azt írta,  a tigriskölyköket átmenetileg a bécsi állatkertben helyezték el. A hatóságok döntenek arról, hogy az elkobzott tigrisek mikor térhetnek vissza Szlovákiába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top