nlc.hu
Életmód

Járványszakértő a koronavírusról

Járványszakértő a koronavírusról: a helyzet még rosszabbodni fog

Rusvai Miklós járványszakértő arra számít, hogy a koronavírus-járványban tovább emelkedik majd az elhunytak száma, és több lesz a szövődményes eset is.
Koronavírusos beteget ápolnak egy kórházban

Szombatról vasárnapra 1068 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, ezzel közelít az aktív fertőzöttek száma a 26 ezerhez. Sorra dőlnek meg a rekordok, kórházban 1252 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 138-an vannak lélegeztetőgépen, ezek a számok sosem volt ilyen magasak.

Rusvai Miklós járványszakértő az RTL Híradónak azt mondta: arra lehet számítani, hogy a helyzet még rosszabbodni fog, emelkedni fog a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma. Emiatt pedig az elhunytak számának növekedése várható még a következő hetekben is.

A szakember szerint fel kell készülni arra is, hogy a kórházban kezelt betegeknél hosszú távú szövődmények alakulhatnak ki, egyre több ilyen eset valószínű.

Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy kevésbé növekszik az új fertőzöttek száma Budapesten és Pest megyében, inkább vidéken azonosítanak új betegeket. Emiatt az várható, hogy a koronavírus-járvány súlypontja a központi régióról áttevődik a vidéki régiókra.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Még több cikk a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top