Életmód

Fertőzési gócpont alakult ki Tiszaújvárosban

Egy nap alatt 1176 új fertőzöttet regisztráltak.

Ismét sajtótájékoztatót tartott az Operatív Törzs, amely során Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta, csütörtökön 3298 karantént rendeltek el, ebből 518 esetben határátlépés miatt volt szükség az intézkedésre – írja a Blikk. Ezzel együtt Magyarországon jelenleg 22 385 hatósági karantént tartanak számon, a rendőrség ebből egy nap alatt 10 546-ot ellenőrzött és 34 esetben talált valamilyen szabálytalanságot. A rendőrök 33 esetben a maszkviselési szabályok megsértése miatt is intézkedtek, 21 esetben figyelmeztettek, két esetben bírságoltak, tíz alkalommal pedig feljelentést is tettek. 

Koronavírus-gócpont alakult ki Tiszaújvárosban

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Tiszaújvárosi építkezésen alakult ki gócpont

A sajtótájékoztató során Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, az elmúlt 24 órában 117 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, így 25 107 aktív fertőzöttet tartanak nyilván az országban. Csütörtökön 15-en hunytak el a koronavírus miatt, közülük öten vírusos tüdőgyulladásban. Jelenleg 993 embert ápolnak kórházban, közülük 82-nek van szüksége lélegeztetőgépre. 

A tisztifőorvos elmondta, hogy Tiszaújvárosban kialakult egy fertőzési gócpont is, ahol egy nagy építkezésen sok különböző nemzetiségű ember dolgozik együtt. Összesen 1707 embert teszteltek le, amiből 242 lett pozitív és több mint 170 embert szoros kontaktként azonosítottak. 

Müller Cecília szerint nagy kihívás a helyzet kezelése, amely során a legfontosabb az izoláció, azaz az elkülönítés lesz, hogy a fertőzést ne terjesszék tovább a városban. Az Operatív Törzs értesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházat is, amely felkészült az esetek fogadására, ha erre szükség lesz.

További híreink a koronavírus járvánnyal kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top