Életmód
Szponzorált tartalom

Tudtad? Változott a szemöldökdivat! Mutatjuk, mi most a legnépszerűbb forma

A dús hatás maradt, de sokkal természetesebb lett.

Egy ideje már változóban volt a szemöldökdivat, mostanra pedig végképp eljött az ideje, hogy kijelentsük: a művien vastag, erőteljesen megrajzolt szemöldökök korának leáldozott. Az őszi-téli sminktrendek között már egyértelműen más fazont találunk, méghozzá jóval természetesebbet, bár méretre minimálisan kisebbet. 

A szemöldök arcunk éke, melynek formázása, színezése legalább akkora jelentőséget kap a mindennapi smink elkészítése során, mint hogy miként rúzsozzuk ajkainkat vagy milyenre árnyaljuk szemhéjunkat. Éveken át tartotta magát a Kardashian-féle erősen kontúrozott forma, mely sajnos gyakran sikeredett látványosan művire, függetlenül attól, hogy tulajdonosa rajzolta fel magának minden reggel vagy szemöldöktetoválásként került a helyére. A trendváltozás rengeteget finomított a stíluson, 

míg a dús szemöldök továbbra is kívánatos maradt, a forma sokkal természetesebb, inkább csak szemöldökünk feljavításáról van szó, mintsem újrarajzolásáról.

Ezt láthattuk a többek közt a Chanel, Jason Wu vagy a Loewe divatbemutatóján is.

szemöldök trend Chanel
Megnézem
Összes kép (3)

Mondani persze könnyebb, hogy ne akarjuk gyökeresen megváltoztatni a szemöldök formáját, ha valakinek alapjáraton is dús a szemöldöke, minden bizonnyal ezzel nincs is gondja. De mit csináljunk, ha a sajátunk nagyon vékony és/vagy hiányos? Ilyen esetben sem kell csüggedni, nincs többre szükség, csak ne essünk túlzásba. Olyat készítsünk vagy csináltassunk szakemberrel, amely természetesen illeszkedik arcformánkhoz és színe is illeszkedik hajunk színéhez. Kerüljük az éles széleket, az erős, határozottan megrajzolt íveket. Ha jobban szereted magad formázni szemöldököd, számos sminktermék áll rendelkezésedre:

  • Gyors átfésüléshez, formázáshoz plusz villámszínezéshez jól jöhetnek a kefés szemöldökformázók. A világos szemöldöknek is gyorsan adnak egy kis színt, a művi hatás pedig nem jellemző rájuk, hétköznapok rohanós reggeleihez szuper választások.
  • Ha némi hézagkitöltésre is szükség van, a pomádék nagyon jók, de vigyázzatok, egyszerre mindig keveset vigyetek fel belőlük, nehogy túlságosan erőteljes legyen a szín.
  • Sokunknak a szemöldökceruza használata talán egyszerűbb nála, esetükben azonban kellően puhát válasszunk, nehogy szemöldökünk bánja. Igyekezzünk pici, vékony, ívelt szálakkal kitölteni a hézagokat. 
  • Lágyabb, de jól építhető fedést adnak a por állagú szemöldökszínezők, ha a trendet nézzük, ezek most igazán beleillenek a fősodorba. Az ecset formája sokat számít, kúpecsettel gyors átszínezést adhatunk a szemöldöknek, míg ferde ecsettel szépen kitölthetjük a nagyobb hézagokat és finoman formázhatjuk is.
szemöldök trend
Megnézem
Összes kép (3)

Boltmustra – szemöldökformázók

Van néhány tippünk arra is, mivel tudjátok könnyedén formázni szemöldökötöket. A lentiekkel nem nyúlhattok mellé – persze a megfelelő árnyalat kiválasztására figyeljetek.

1. Automata szemöldökstift kefével – alverde NATURKOSMETIC

2. Brow this way szemöldök szett viasz formulával – Rimmel 

3. Studio Lash Designer szemöldökceruza applikátorral – miss sporty

Szemöldökformázók

Szemöldökformázók

4. Real Brow Fiber speciális 3D textúrával rendelkező szemöldökceruza – Max Factor

5. Brow Fast Sculpt Pigmentált szemöldökformázó gél – Maybelline

6. Unbelieva brow szemöldökformázó gél – L’Oreal Paris

7. Brow Fiber szemöldökspirál – Bourjois

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top