Életmód

21 év fegyházat kapott a darnózseli hentes

A Kúrián arra a következtetésre jutottak, hogy az események láncolatát tekintve csakis N. János ölhette meg a feleségét.

Pénteken jogerős ítéletet hoztak a Kúrián N. János ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2014-ben meggyilkolta feleségét, Juditot, írja a 444.hu.

Október 6-án szintén a 444-re hivatkozva azt írtuk, hogy letartóztatták a felesége meggyilkolásával és feldarabolásával vádolt darnózseli hentest. A férfit azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte és feldarabolta a feleségét, majd a maradványait elszórta egy réten. Tavaly ősszel másodfokon – a korábbi felmentés után – bűnösnek találták halált okozó testi sértés vádjában, halmazati büntetésként 7 év börtönt kapott.

Az ügy azért folytatódott a Kúrián, mert az ügyész súlyosbítást kért, a vádlott ügyvédje felmentést, az áldozat családja pedig azt, hogy mondják ki az emberölést. 

A 444 pénteki tudósítása szerint a Kúria súlyosbította a másodfokú ítéletet, és a vádlottat előre kitervelt, szándékos emberölésért 21 év fegyházra ítélte. A büntetésbe beleszámítják az előzetesben töltött 29 hónapot. A tárgyaláson a vádlott távmeghallgatás útján vett részt a győri büntetőintézetből.

Az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az idegen keze a vádlotté volt, magyarázta a bíró az indoklásban. Az ügyben a legnagyobb dilemmát végig az jelentette, hogy a vádlottnak pontosan milyen formában lehetett köze felesége halálához. A Kúrián arra jutottak, hogy az események láncolatát nézve csakis N. János ölhette meg.

Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top