nlc.hu
Életmód

Idézetek a bizalomról

15 lélekemelő idézet a bizalomról

Számodra mit jelent a bizalom? 15 jelentős művész, gondolkodó, illetve híresség a következőképp fogalmazta meg...

„Arra kell gondolnom, hogy… a legnagyobb, a legritkább dolog, ami egy emberrel történhet: hogy így, minden ok nélkül, bizalmat érez valaki iránt. Az ember él, egyik ember a másik mellett. Mint a vakok. Egy napon, egy vékonyka résen látni kezdek. Nem sok, amit látok, és mégis óriási a hatása. Ez az üresség, ami bennem van, mintha elmúlna.”(Márai Sándor) 

„A világ azon múlik, van-e mögötted valaki, aki elkap, ha elesnél.” (Kari Hotakainen)

„Ha az ember a legjobbat hiszi valakiről, akkor életre hívja benne a legjobbat. Az embereknek javukra válik, ha hiszünk bennük. Ezt újra és újra tapasztalom.” (Agatha Christie)

„Csak aki önmagában bízik, bízhat másokban is. És ez a bizalom minden csalódást kibír. Mert ha a másik megcsalja vagy ellép mellőle, akkor is állva marad.” (Müller Péter)

„Először a fegyverekről mondj le, majd az ételről, a bizalomról ne mondj le soha. Az ember nem élhet bizalom nélkül. A bizalom fontosabb, mint az élet.” (Konfuciusz)

bizalom

Illusztráció: Getty Images

„Nem számít, mit mond az ember, csak a bizalom, amivel kimondja, és az együttérzés, ahogy fogadják.” (Truman Capote9

„Hogy valaki hisz benned, mindig a legjobb érzés a világon.” (Lauren Jauregui)

„A minket körbevevő erkölcsi ámokfutást érzem a legnagyobb problémának, mert amíg nem lehet megbízni egymásban, vagy tisztességesen, nyíltan egymás szemébe nézni, amíg nem lehet még csak kísérletet se tenni a konfliktusok rendezésére, addig úgysem lesz semmiből semmi.” (Valló Péter)

„Miért bíznak meg oly kevéssé egymásban az emberek, miért takarékoskodnak annyira az »igazi« szavakkal? Néhány mondattal néha hatalmas nehézségeket és félreértéseket lehet megoldani!” (Anne Frank)

„Tőlem nem kell félned. Érzem, hogy határozott céllal szegődtél hozzám. Tudom, nem mérhetlek olyan mértékkel, mint a többi teremtményt. Valamit akarsz tőlem, amit talán csak én nyújthatok neked…” (Szepes Mária)

bizalom

Illusztráció: Getty Images

„Bizalmat visszaadni nem, csak elvenni lehet.” (Göncz Árpád)

„A bizalom olyan, mint egy tükör: ha eltörik, megjavíthatod, de a tükörképen akkor is látod a törést.” (Lady Gaga)

„Nem felejtjük el, és nem is tagadjuk, hogy sebezhetőek vagyunk, és bármikor újra megsérülhetünk, mégis bízunk.” (Desmond & Mpho Tutu)

„Nem szükséges kiszolgáltatnunk magunkat az embereknek, csak azoknak, akiket szeretünk. Mert ekkor nem azért szolgáltatjuk ki magunkat, hogy megjelenjünk, hanem pusztán azért, hogy adjunk.” (Albert Camus)

„A kapcsolatok legvarázslatosabb pillanatai közé tartoznak azok, amikor szavak nélkül is megértjük egymást. Amikor annyira bízhatunk valakiben, hogy tudjuk, nem kell elmondanunk, hogy mi van bennünk, a másik ért minket. Tudja, még mielőtt kimondanánk.” (Pál Feri atya)

Még több csodálatos idézet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top