nlc.hu
Életmód

Vizslakölyök lett a a fővárosi tűzoltók új kollégája

Cuki vizslakölyök lett a fővárosi tűzoltók új kollégája – videó

Gyufa, a drótszőrű magyar vizsla egyelőre csak ismerkedik a munkatársakkal és a feladatkörével.

Nemrég érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatához legújabb kollégájuk, egy vizslakölyök. Ha befejeződik a kiképzése, Gyufa tűzvizsgáló kutya lesz, de a három hónapos eb egyelőre csak ismerkedik a falkával és a a jövőbeli feladataival, meg néha egy bőrfotelben játszik.

A budapesti tűzoltók megígérték, hogy rendszeresen jelentkeznek majd videókkal Gyufa kalandjairól, és reméljük, a felvételeken néha feltűnik majd Kabos is, az FKI Mentőkutyás Szolgálat másik drótszőrű magyar vizslája.

És hogy mi a dolga egy tűzvizsgáló kutyának? „A tűzvizsgáló kutyák a tűzesetek helyszínének átvizsgálásakor megmutatják a gyújtogatásra alkalmas anyagok jelenlétét. A kutyák kiképzésük során megismerik az öt leggyakrabban használt égésgyorsító anyag szagát, és megtanulják keresni, illetve jelezni is vezetőjük felé. Ilyen égésgyorsító anyag például a benzin, a hígító vagy a petróleum is” – nyilatkozta korábban a Blikknek Leczki Sarolta, az FKI Mentőkutyás Szolgálatának a vezetője.

Zöldmáli Atlasz, az egyéves drótszõrû magyar vizsla fekszik a fekszik a fûben Szentendrén 2014. április 26-án.


Zöldmáli Atlasz, az egyéves drótszőrű magyar vizsla fekszik a fűben Szentendrén 2014. április 26-án. Pár hónap, és Gyufa is ilyen nagy kutya lesz (Fotó: MTI / Cseke Csilla)

Kutyák szolgálatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top