nlc.hu
Életmód

Erdős Virág Budapestért díja

Jótékony célokra fordítja a díjjal kapott pénzt a költőnő

Erdős Virág az Utcáról Lakásba Egyesületnek ajánlotta fel a Fővárosi Önkormányzattól kapott díjjal együtt járó pénzjutalmat.

A Fővárosi Önkormányzat minden évben kiosztja a Budapestért díjat, ami “bármely területen végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére szolgál”. Idén a díjazottak szerepelt, Erdős Virág, és a költőnőt a “társadalmi problémákra érzékenyen reflektáló alkotómunkájáért, a közéleti költészet megújításában játszott szerepéért, sajátos költői hangja elismeréseként” jutalmazták.

Egy Magyarország van. És amíg ez a Magyarország olyan, amilyen, addig itt most (egy-két kivételtől eltekintve) senkinek se jár jutalom. Nekem egészen biztosan nem jár….Díjat adni mindig, minden esetben: színtiszta politika — ennek abszolút a tudatában vagyok. Ahogy annak is, hogy diktatúrában díjat elfogadni a legjobb esetben is maaximum: különalku. Ami viszont nincs. Nincs különalku. Legalábbis: ne legyen. 

– írja Facebook-oldalán

Hozzáteszi a Városházától kapott díjat nagyon köszöni, ugyanakkor a díjjal járó pénzjutalmat nem tartja meg, hanem felajánlja az Utcáról Lakásba Egyesületnek.

Ők ugyanis azok közé a kevesek közé tartoznak, akik megérdemlik. És akik nem mellesleg azért dolgoznak, hogy Budapest, ez a jobb sorsra érdemes, boldog-szomorú város minél több embernek lehessen igazi és méltó otthona.

-zárja sorait.

Beck Zoltán zenész, Erdõs Virág író és Szálinger Balázs költõ a Rájátszás koncert próbáján a budapesti Akvárium Klubban 2013. március 18-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Beck Zoltán zenész, Erdõs Virág író és Szálinger Balázs költõ a Rájátszás koncert próbáján a budapesti Akvárium Klubban 2013. március 18-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Mit jelent a lakhatási szegénység?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top