nlc.hu
Életmód
Bajszos Combinók Budapesten

Bajszos combinók járják Budapest utcáit

Törődjenek az egészségükkel a férfiak többet – erre igyekszik felhívni a figyelmet a BKK is.

Egy ausztrál kezdeményezés nyomán évek óta novemberben sok férfi leteszi a borotvát, és megnöveszti a bajuszát. Ezzel arra hívják fel a figyelmet, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel, illetve hogy rendszeres szűréssel megelőzhető az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák.

Idén a 4-es és a 6-os villamosok is azért növesztettek bajuszt, hogy a kampány fontos üzenete minél több utashoz eljusson – olvasható a közlekedési vállalat közleményében.

Magyarországon évente 6000 prosztatarákos esetet azonosítanak, és 1500 férfi veszti életét a betegség következtében. Az éves szűrés minden 45 év feletti férfinak javasolt, még tünetmentesség esetén is, mert a korai diagnózis a sikeres kezelés legfontosabb feltétele. Magyarországon a prosztatarákos betegek 30 százaléka későn, már áttétes stádiumban fordul orvoshoz – emlékeztetnek a közleményben.

Magyarországon évente 6000 prosztatarákos esetet azonosítanak, és 1500 férfi veszti életét a betegség következtében. Szakértők szerint az évenkénti prosztatarákszűrés minden 45 év feletti férfinak javasolt panaszmentes állapotban is, hiszen a korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének legfontosabb feltétele. Magyarországon a diagnosztizált prosztatarákos betegek mintegy 30 százaléka sajnos későn, már az áttétes stádiumban fordul orvoshoz.

Éljen a Movember!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top