Életmód
Szponzorált tartalom

Ökotudatos DIY ajándékok: így készíts saját kezűleg ötletes karácsonyi ajándékokat!

Hangulatos emléküveg, egyedi karácsonyi asztali dísz, 3D-s képek: mutatjuk, hogyan készíthetsz otthon személyre szóló és környezettudatos ajándékokat!
Légy kreatív, és készíts ajándékokat sajátkezűleg!

Az ajándékok nem attól lesznek értékesek, hogy sokba kerülnek, hanem az teszi őket különlegessé, hogy szívből adod. Most adunk néhány tippet arra az esetre, ha nemcsak egyedi, de öko friendly karácsonyi ajándékkal szeretnéd meglepni a barátaidat, családtagjaidat!

Természet inspirálta asztali dísz

Asztali díszből sosem elég! Ha te is így gondolod, készíts saját kezűleg egyedi asztali díszt mindabból, amit a természetben találsz. Gyűjts fenyőtobozokat, használd fel a piros és sárga bogyós cserjék termését, és persze az elmaradhatatlan fenyőágat se hagyd ki a karácsonyi ajándékodból. Egy asztali dísz alapra, vagy egy egyszerű bögrére lesz csak szükséged, amibe hungarocellt teszel, és drót segítségével beleszúrhatod a díszeidet! Sőt, még egyszerűbb és mutatósabb, ha egy üvegpohárba „csomagolod” a természetet.

Képek kavicsokból

Készíts egyedi, 3D-s képeket, és formázd meg a legkedvesebb pillanatát, emlékét annak, akit megajándékozol. A hátteret fesd meg, majd az alakokat rakd ki kövekből, és ragaszd fel a képre. A köveket ezután fesd be aszerint, hogy mit ábrázolnak, majd tedd egy üveg nélküli keretbe a kész művet.

Befőttesüvegből emléküveg

A világ egyik legegyszerűbb, mégis legkedvesebb ajándéka lehet a befőttesüvegből készült emléküveg. Az emléküveg lényege, hogy mindazokat a karszalagokat, belépőket, jegyeket beletegye a tulajdonosa, amelyek olyan programokhoz kötődnek, amik sokat jelentenek a számára, és majd szívesen emlékszik vissza. Az emléküveghez mindössze egy befőttesüvegre van szükséged és tetszés szerint üvegfestékre, festékspray-re, szalagra, amikkel egyedivé teheted.

Cipős dobozból tárolódoboz

Tárolódobozokra mindenkinek szüksége van, de miért vásárolnál, ha te magad is készíthetsz? Az üres cipős dobozok másra sem várnak, minthogy újra hasznossá tehessék magukat – megújult formában. Válaszd ki a szerinted ideális méretű dobozt, kend be ragasztóval a külső felületét, majd simíts rá egy szép csomagolópapírt! Ha igazán környezettudatos akarsz lenni, válassz újrahasznosított csomagolópapírt, így nemcsak a pénztárcádat, hanem a környezetedet is óvhatod.

Konzervdobozból tartó

A konzervdoboz legalább olyan sokoldalúan felhasználható, mint a cipősdoboz. Először is mosd el alaposan, majd a szélén az élét nyomkodd vissza egy nagyobb olló élével. Hagyd megszáradni, majd kend be fém felületen is használható ragasztóval, végül vond be kívülről egy szép csomagolópapírral, és funkciójától függően díszítsd szalaggal, kristályokkal. Az így elkészült tartó lehet asztali tolltartó, vagy a sminkecseteknek tároló, esetleg a konyhában evőeszköztartó.

Pihe-puha sál

Tény, hogy ehhez kell némi kézügyesség, de ha érzed magadban az erőt, akkor megéri belevágnod! Akár egy szép sálat vagy kesztyűt kötsz, akár egy helyes karácsonyi abroszt hímezel, nemcsak egyedi, de személyre szóló is lesz az ajándékod, igazi limited edition!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top