Életmód
Szponzorált tartalom

Mibe csomagoljunk karácsonykor? 5 kreatív és környezettudatos csomagolás az ünnepekre

Az ünnepekkor, különösen karácsonykor rengeteg felesleges hulladékot termelünk a csomagolóanyagok használatával. Ha környezetvédelem nemcsak elméletben a szívügyed, hanem tenni is szeretnél érte, próbáld ki a következő csomagolási tippjeinket!

Lássuk be, valójában csak néhány másodpercig tart a szépen becsomagolt ajándékok keltette bűvölet, hiszen a lényeg úgyis az, amit a csomagolás rejt – meg persze az, hogy jó szívvel adják. Éppen ezért érdemes környezettudatosan csomagolunk, ez azonban távolról sem egyenlő az unalommal! Íme, 5 ökobarát és ötletes csomagolási tipp karácsonyra!

A vászon új élete

Kinek ne lenne a szekrénye mélyén egy-egy kallódó vászondarab?! Túrd fel a szekrényedet, és jó eséllyel kincsre, vagy legalábbis környezetbarát csomagolóanyagra lelsz! A gardróbod mélyén árválkodó textildarabok csak arra várnak, hogy életet lehelj beléjük, és új értelmet nyerjen a létezésük. Minimális energiával, plusz költségek nélkül környezetbarát csomagolást készíthetsz a karácsonyi ajándékoknak.

Földszínek

Ahhoz, hogy a karácsonyi ajándék csomagolása ízléses legyen, elég, ha földszíneket használsz. Dönts bátran a natúr árnyalatok mellett, és válassz egyszínű papírt, amire aztán – a kézügyességedtől függően – akár rajzolhatsz, festhetsz is. Az eredmény egyszerű, mégis letisztult és különleges hatást kelt majd.

Díszítés természetes anyagokkal

Ha magát a csomagolópapírt túl egyszerűnek találod, díszítsd természetes anyagokkal! A szárított virág és narancskarika és citromkarika, a fahéjrúd, a fenyőtoboz és egy apró fenyőág nemcsak hangulatos kiegészítője lehet a csomagolásnak, de még kellemes illatot is kölcsönöz az ajándékodnak.

Újrahasznosított csomagolópapír, dísztasak

Ha mégis valami vibrálóba szeretnéd öltöztetni az ajándékodat, de a környezetedet is óvnád, válassz az újrahasznosított csomagolópapírok és dísztasakok közül. Pont olyan szépek és színesek, mint az egyszer használatos társaik, de ha az újrahasznosított csomagolópapír vagy dísztasak mellett döntesz, nem szennyezed a környezetedet, és nem kell újabb fákat feláldozni a karácsonyi csomagolóanyagok oltárán.

Újrahasznosított karácsonyi csomagolópapír

Az újrahasznosított karácsonyi ajándéktasak tökéletes választás, ha neked is fontos a környezetvédelem (Fotó: Cardex)

Textilszalag

Kétség nem fér hozzá, hogy a legzöldebb megoldás az, ha be sem csomagolod az ajándékot. Ez azonban csak akkor lehet jó megoldás, ha a barátaid, családtagjaid eleve tudják, hogy mit fognak kapni tőled. Ha a meglepetés másodlagos, de mégsem szeretnéd a maga naturális valójában a fa alá tenni az ajándékot, válassz egy szép, színes szalagot, lehetőleg olyat, aminek tartása is van, és nemes egyszerűséggel köss rá egy masnit.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top