nlc.hu
Életmód

Állatkerti oroszlánok is elkapták a koronavírust

Négy oroszlán is elkapta a koronavírust a barcelonai állatkertben

Egyelőre nem tudni, hogy fertőződtek meg a koronavírussal a barcelonai állatkert oroszlánjai.
Oroszlán

Négy oroszlánnak pozitív lett a koronavírustesztje a barcelonai állatkertben. A három nőstényt és egy hímet azután tesztelték le – ugyanolyan PCR-teszttel, mint, az embereket – hogy a gondozójuk a koronavírus tüneteit vette észre rajtuk – írja az Independent.

Az oroszlánok nem kerültek kapcsolatba más állatokkal, és úgy tűnik, más állat nem kapta el a koronavírust. Az állatorvosok általános gyógyszerekkel kezelik az oroszlánokat, az állatkert pedig jelenleg is nyitva van.

Egyelőre nem tudni, hogy fertőződtek meg az oroszlánok, de az állatkert két munkatársának szintén pozitív lett a tesztje.

A barcelonai szakemberek felvették a kapcsolatot a New Yorkban található bronxi állatkerttel, ahol áprilisban négy tigrisben és három oroszlánban mutatták ki a koronavírust. Ott az egyik állatnak száraz köhögése lett, de a többinek semmilyen tünete nem volt, és mindegyik meggyógyult.

Koronavírus a házi kedvenceknél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top