nlc.hu
Életmód

Egy villáért fizettek a legtöbbet az idén

Ezek voltak idén a legolcsóbb és a legdrágább ingatlanok

A legdrágább ingatlan 400 millió forintot is megért egy vásárlónak, Bács-Kiskun, Borsod, Hajdú-Bihar megyei kistelepüléseken, Veszprém és Vas megye falvaiban pedig potom pénzért lehet hozzájutni családi házakhoz. Az Otthon Centrum új jelentéséből szemezgettünk.
Egy villáért fizettek a legtöbbet az idén

 Az Otthon Centrum közvetítésével értékesített ingatlanok közül a legtöbbet, 400 millió forintot egy a főváros II. kerületében található villa magasföldszinti 12 szobás lakásáért fizettek az idén – írja az MTI.

A legkisebb ingatlan pedig amelyet értékesítettek egy Zuglóban található 9 négyzetméteres minigarzon volt, amelyet a vevő négyzetméterenként 833 ezer forintért vásárolt meg.

Az Otthon Centrum adatai szerint:

  • A legdrágább használt családi házak 300 millió forint környékén keltek el idén, ezek jellemzően Budapesten a XII., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak.
  • A legolcsóbbakért 850 ezer és 1,5 millió forint közti összeget fizettek a vevők, főleg az apróbb falvakban, ahol a lakosság száma nem haladta meg a néhány százat.
  • Az egy négyzetméterre vetített fajlagos árat tekintve az országban a csúcsot a főváros III. kerületében mérték, ahol az ingatlanok négyzetméterenkénti ára jellemzően meghaladta az 1 millió forintot. A skála másik végén azok a családi házak állnak, amelyekben az egy négyzetméterre vetített fajlagos ár 8 és 20 ezer forint között mozgott, erre találtak példát Bács-Kiskun, Borsod, Hajdú-Bihar megyei kistelepüléseken, Veszprém és Vas megye falvaiban is.

(MTI)

A kép csak illusztráció: Pexels

Nézegess gyönyörű házakat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top