nlc.hu
Életmód

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Úton vannak a vakcinák 21 magyarországi oltópontra

70 ezer oltóanyaggal landolt szerda reggel egy repülőgép a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a jövő héten pedig újabb szállítmány várható.

Szerdán kora reggel tizenhat doboznyi, pontosabban 70 ezer vakcina érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre egy konténerben, a jövő héten pedig újabb szállítmány várható – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Vereckei Péter az M1 reggeli műsorában.

A konténert teherautóval vitték a szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalat, a UPS Budapest környéki telephelyére, ahol kivették belőle a Pfizer és a BioNTech közösen fejlesztett oltóanyagát tartalmazó dobozokat. Ezeket a szortírozás után a 21 magyarországi oltópontra szállítják.

Fecskendőbe szívja a koronavírus elleni oltóanyagot az oltópont egyik munkatársa a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én.

Fecskendőbe szívja a koronavírus elleni oltóanyagot az oltópont egyik munkatársa a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A tudósításban elhangzott az is: nem légi úton öt másik, oltóanyagot tartalmazó speciális doboz is érkezett Győrbe.

Az első vakcinaszállítmány Magyarországra december 26-án érkezett meg, ez 9750 adag oltóanyagot tartalmazott, és ezzel kezdték meg a napokban az egészségügyi dolgozók beoltását.

Legfrissebb hírek a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top