nlc.hu
Életmód

Botrányos iskolai ételek

Kiakadtak a szülők a diákok iskolai ebédje láttán

Előfordult, hogy a gyerekek éhesen mentek haza az iskolából, mert ehetetlen volt az ebéd.

Nagyon kiakadt Wendy Murray, akinek a fia egy cornwalli általános iskolába jár, miután látta, hogy mit kapott a gyerek ebédre a menzán. Egy papírvékony szendvicset, amiben csak egy pici sajt és sonka volt. Rögtön látszott, hogy ezzel az ebéddel egy gyerek sem lakott jól.

A The Sunnak nyilatkozó Wendy elmondta, hogy beszélt más szülőkkel is, és mind fel vannak háborodva a menza minőségén, az apró adagok és az egészségtelen fogások nem valók egy iskolába. Több szülő is arról panaszkodott, hogy a gyerekük éhesen jön haza a suliból. 

Képünk illusztráció (Fotó: iStock)

Képünk illusztráció (Fotó: iStock)

Wendy azt mondja, hogy bűntudatot érez, amiért előbb nem lépett fel a gyatra iskolai étkeztetés ellen. „Úgy gondolom, hogy foglalkozni kell vele. Sokan vannak, akik naponta egyszer ehetnének egy meleg és egészséges ételt. És nemcsak a szegényebbekre gondolok, hanem az elfoglalt, dolgozó családokra is, ahol nincs feltétlenül idő főzni késő estig.”

Az iskola szóvivője elismerte, hogy voltak gondok az étkezéssel, egyúttal arra bátorította a tanulókat, hogy szóljanak, ha az étellel gond van. A szóvivő hozzátette, hogy a felszolgált adagok és a tápanyagtartalom megfelel az iskolai élelmiszer-előírásoknak.

Inkább csomagolj egészséges uzsonnát:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top