nlc.hu
Életmód

Egy magyar orvos oltásnaplója

Miután megkapta az oltást, nyilvános naplóírásba fogott egy magyar orvos

Lőrincz M. Ákos így szeretné eloszlatni a koronavírus elleni vakcinával szembeni félelmeket.

Saját oltási tapasztalatairól kezdett nyilvános naplót írni egy COVID-osztályon dolgozó szakorvos. Lőrincz M. Ákost január elsején oltották be a koronavírus elleni vakcinával. Az RTL Klub Híradójának elmondta, az első nap érzett egy kis vállfájdalmat, de köszöni szépen, azóta jól van.

Lőrincz M. Ákos a közösségi oldalán nemcsak a személyes élményeiről ír, hanem szakmai információkat is megoszt, így szeretné eloszlatni az oltással szembeni félelmeket, illetve tévhiteket. Ahogyan ő látja, az elmúlt egy hétben az egészségügyi dolgozók körében egyre nő a vakcina iránti bizalom. 

A Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője szerint eddig nagyjából 60 ezer egészségügyi dolgozó jelentkezett oltásra, vagyis 120 ezer adag vakcinára volna szükség. Ennyi még nincs Magyarországon, de kedden újabb szállítmány érkezett 39 ezer oltóanyaggal, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került. 

Kocsán Réka, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének szakgyógyszerésze a koronavírus elleni oltóanyaggal az intézet oltópontján 2020. december 27-én.

Kocsán Réka, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének szakgyógyszerésze a koronavírus elleni oltóanyaggal az intézet oltópontján 2020. december 27-én (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top