nlc.hu
Aktuális

Ismét fogadjuk az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket

Feloldották légtérzárat, újra fogadjuk a repülőket az Egyesült Királyságból

Éjféltől újra leszállhatnak az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek Magyarországon.
A londoni Heathrow repülőtér

Kedd éjféltől újra fogadhatják az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket a magyarországi repülőterek – jelentette be Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

A friss kormánydöntés értelmében tehát megszűnik az Egyesült Királyságból érkező polgári repülőjáratokra vonatkozó beutazási tilalom, amely Kiss Róbert közlése szerint már nem indokolt. A korlátozást december 21-én vezette be Magyarország, miután az Egyesült Királyságban megjelent a koronavírus egy sokkal fertőzőbb mutációja.

Az utasokra a karanténszabályok továbbra is érvényesek, vagyis a hazaérkezők automatikusan hatósági házi karanténba kerülnek.

Hatályban marad a többi, mindenkit érintő korlátozó intézkedés is – egyebek mellett a kötelező maszkviselés és a kijárási tilalom –, ezek felülvizsgálatáról a kormány hamarosan döntést hoz.

(Kiemelt kép: Photo by Niklas HALLE’N / AFP)

Cikkek az új vírustörzsről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top