nlc.hu
Egészség

Romániában is megjelenhetett a fertőzőbb vírustörzs

Romániában is megjelenhetett a koronavírus fertőzőbb mutációja

Egy külföldről hazatért férfinél mutatták ki a koronavírus fertőzőbb törzsét Romániában, de a teljes bizonyossághoz további vizsgálatokra van szükség.
Koronavírusteszt

Romániában is megjelenhetett az először Nagy-Britanniában diagnosztizált, sokkal fertőzőbb koronavírustörzs – írja a Transindex.

A Matei Balș Intézet illetékesei közölték: egy külföldről hazatért férfinek Covid-19-re utaló tünetei voltak, orvoshoz fordult, majd a vizsgálat során azonosították az új vírustörzset.

Az intézet szóvivője hozzátette, egyelőre nem száz százalékig biztos, hogy a férfi az új vírustörzzsel fertőződött meg, ennek megállapításához további tesztekre van szükség. Teljes bizonyossággal néhány nap múlva tudják megmondani, melyik koronavírustörzs okozta a betegséget.

A brit koronavírus-mutáció szakértők szerint legalább 50 százalékkal, de akár 75 százalékkal is fertőzőbb lehet a vírus többi variánsánál, és már a világ több pontján, köztük az Egyesült Államokban, Kínában, Portugáliában, Dél-Koreában és Chilében is megjelent. Az új variáns terjedésének kizárására több ország felfüggesztette az Egyesült Királyságból érkező utasok fogadását.

A BioNTech-Pfizer vezető korábban közölték, hogy a vakcinájuk nagy valószínűséggel a koronavírus fertőzőbb változatával szemben is védettséget ad.

(Kiemelt kép: illusztráció)

Így állunk most a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top