nlc.hu
Aktuális

Szlávik János véleménye a koronavírus-vakcináról

Szlávik szerint embertől függ, melyik oltás az ideális, de válogatni még nem lehet

A kortól, a betegségektől is függ, melyik koronavírus-vakcina lenne a legjobb.

Az a jó vakcina, ami elérhető, így mivel Magyarországon a Pfizer vakcinája elérhető, azzal oltatta be magát – árulta el Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.

koronavírus, oltás

MTI/Koszticsák Szilárd

A beszélgetésben, amelyet a Telex.hu foglalt össze, az is elhangzott, más és más fajta koronavírus elleni oltás lenne ideális az időseknek, a fiataloknak, az allergiásoknak és így tovább, ám egyelőre még nincs ilyen választék a piacon, így mindenkinél ugyanazt a Pfizer vakcináját kell alkalmazni.

Elmondta, az időseknél a logisztika is különleges figyelmet igényel Magyarországon, ahol összesen 2 millió 60 év fölötti él – az ő beoltásuk megszervezése külön feladat, és nagyságrenddel több oltóanyag is kell számukra, mint mondjuk az egészségügyben és a szociális szférákban dolgozók beoltásához.

Hozzátette, az egészségügyi dolgozók között is tapasztalható oltásellenesség is hozzájárulhat ahhoz, hogy eddig nagyjából ötezer egészségügyi dolgozót oltottak be itthon. Az infektológus arról is említést tett, hogy Magyarországon még nem észlelték a koronavírus új, a briteknél kifejlődött, a többihez képest gyorsabban terjedő variánsát, ami ellen egyébként hatásosnak tűnik a már kifejlesztett vakcina.

Aktuális koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top