nlc.hu
Életmód

Szülés közben is nézz ki jól, üzenik a városatyák

Ziláltan nézel ki szülés után? A szöuli városatyák megoldják a problémát

Tippeket adott a szöuli városvezetés a szülés előtt álló, illetve a nemrég szülésen átesett nőknek, de nem volt bennük köszönet. A felháborodás hatására el kellett távolítaniuk az online útmutatót.

Bár a szöuli városvezetés állítólag a Koreai Szülészeti és Nőgyógyászati Társasággal is egyeztetett az útmutató nyilvánosságra hozása előtt, mégis olyan szellemben íródott, mintha egy XX. század eleji, és már akkor is ódivatú, a nők érdekeire magasról köpő férfi írta volna felháborodásában, mert a felesége épp nem vasalta ki a szeretett vászonnadrágját. A városatyák ugyanis hosszasan fejtegetik például azt, hogy szülés előtt a nők gondoskodjanak arról, hogy a szeretett férjeiknek hagyjanak otthon elég tiszta ruhát és főzzenek előre elég ételt, nehogy szegényeknek foltos ingben kelljen munkába menni, vagy életükben először főzniük kelljen magukra – írja a 444.

A szülés utáni ziláltság régóta égető probléma a szöuli városatyák szerint (fotó: Pixabay)

A szülés utáni ziláltság régóta égető probléma a szöuli városatyák szerint (Fotó: Pixabay)

A dél-koreai városvezetők szerint a terhesség alatt azért is fontos a házimunka, mert így kevésbé hízik el a nő, de ha mégis marad némi pluszsúly rajta szülés után, akkor azt javasolják, hogy akassza ki jól látható helyre a terhesség előtt viselt ruháit, mert azok motiválni fogják, hogy gyorsabban fogyjon. A szöuli városatyák szerint fontos, hogy a nők ne nézzenek ki ziláltan szülés után, és szerintük ha egy nő a szülés előtt feltesz egy hajpántot, akkor ezt könnyedén megakadályozhatja. Alig várjuk, hogy Magyarországon ki áll majd elő valami hasonlóval.

A szüléssel kapcsolatos valódi problémákról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top