nlc.hu
Életmód

Elfelejtette a jelszót a bitcoinhoz

Elfelejtette a jelszavát, 70 milliárd forintnyi bitcoint bukhat

Tíz próbálkozásból már nyolcszor rossz jelszót adott meg a férfi, aki nem fér hozzá a 70 milliárd forintnyi bitcoinjához.
Bitcoin

Már csak két lehetősége maradt egy San Franciscóban élő programozónak, hogy rájöjjön, mi a jelszava, és hozzáférjen a 220 millió dollárnyi (70 milliárd forint) bitcoinhoz. A gond csak az, hogy Stefan Thomas elfelejtette a jelszót.

A német származású programozó 10 évvel ezelőtt készített egy magyarázó videót arról, hogy mi is a Bitcoin, és ezért kapott 7002 darabot a kriptovalutából. Akkoriban egy bitcoin csupán 5 dollárt ért, így a férfi nem nagyon foglalkozott vele.

A dolgok azonban nagyot változtak azóta, egy bitcoin ma már 34 ezer dollárt ér. Thomas azonban továbbra sem tudja a jelszavát a digitális pénztárcájához. Már nyolcszor próbálkozott, de nem járt sikerrel. Ha a maradék két alkalommal is rossz jelszót ad meg, örökre bukja a hatalmas összeget.

(Oddity Central)

Bitcoin az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top