nlc.hu
Életmód

Okosnyakörv, amit mutatja a kutya hangulatát

Itt a nyakörv, ami megmutatja, milyen hangulatban van a kutyád

Olyan okosnyakörvet fejlesztett ki egy dél-koreai startup cég, amely képes felismerni a kutya öt érzelmi állapotát. Az ára 29 000 Ft körül mozog.
Napokig várt a kórház előtt.

Kíváncsi vagy, éppen mit érez a kutyád? Egy új nyakörv segítségével elvileg már ezt is megtudhatod, ugyanis a Petpuls nyakörv az állat ugatása alapján hangfelismerő technológia segítségével pont ezt analizálja. Vagyis az új találmány egy okostelefonos alkalmazáson keresztül tájékoztatja a kutya gazdáját arról, hogy az állat boldog, nyugodt, izgatott, mérges vagy szomorú. A nyakörv követi a kutya fizikai aktivitását és figyeli pihenését is.

 „Ez a nyakörv hangot ad a kutyának, amelyet az ember képes megérteni”

 

– magyarázta a találmányt Andrew Gil, a Petpuls Lab globális marketingigazgatója.

A nyakörv 90 százalékos pontossággal ismeri fel a kutya érzelmi állapotát – állítja az eszközt tesztelő Szöuli Nemzeti Egyetem. Szerintük így a kötődés is mélyebb lesz a gazdi és az eb között.

Az eszköz a vállalkozás szerint a maga nemében az első, amely a mesterséges intelligencia hangfelismerő technológiáján alapul.  A Petpuls Lab októberben kezdte a nyakörv online árusítását 99 dolláros (29 ezer forintos) áron. 

(MTI)

Ezek a kutyák imádni valók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top