nlc.hu
Életmód

Rövidesen a YouTube-on keresztül is vásárolhatunk

Érkezik a YouTube-ra a vásárlási funkció, az USA már teszteli

Az amerikai felhasználók már tesztelhetik a videómegosztó új szolgáltatását.

Előfordult már, hogy néztél egy videót, amiben megláttál egy neked tetsző tárgyat, ruhát, autót, bármit csak épp nem tudtad, hol lehet beszerezni az adott árucikket? Erre a helyzetre kínál megoldást a YouTube, amely az Egyesült Államokban már teszteli az úgynevezett bevásárló funkcióját – írja a hvg.hu. Még tavaly októberben derült ki, hogy fontolgatják a szolgáltatás elindítását, amelyet már akkor el is kezdtek tesztelni. 

A megoldás lényege, hogy a videók nézése közben azonnal meg lehessen vásárolni a képsorokon látható termékeket. Ehhez szükség van a videót feltöltők közreműködésére is, ugyanis nekik kell megjelölni a felvételeken látható, megvásárolható termékeket. A nézőknek ezután csak annyi a dolga, hogy a képernyő bal alsó sarkában megjelenő kosár alakú ikonra kattintsanak, ilyenkor pedig megjelenik a lista azokról az ajánlatokról, amelyek szerepelnek a videón. A felhasználóknak lehetősége van további információkat kérni az egyes termékekről, de akár egyből meg is vásárolhatják azokat. 

Érkezik a vásárló funkció a YouTube-ra

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Arról egyelőre nincs információ, hogy Európába mikor érkezhet meg az új funkció, az azonban biztos, hogy a böngészőben és az okostelefonos YouTube-alkalmazásban is elérhetővé válik majd. 

További cikkeink az online vásárlás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top