nlc.hu
Életmód

Laj Csevaj, a kínai parasportoló különleges mutatványa

Kerekesszékkel húzta fel magát egy felhőkarcoló falán – videó

A kínai parasportoló fontos üzenetet szeretett volna közvetíteni a mutatványával, ráadásul rengeteg pénz gyűlt össze, amivel egy jó ügyet támogat majd.

Kerekesszékével húzta fel magát egy 300 méter magas felhőkarcolónak majdnem a tetejéig egy hongkongi férfi 2021. január 16-án. A parasportoló meg akarta mutatni, hogy a mozgássérült emberek is képesek különleges dolgokra, és állítása szerint régi álma volt, hogy feljusson egy felhőkarcoló tetejére.

„Vannak, akik nem tudják elképzelni, hogy milyen egy mozgáskorlátozott élete. Azt gondolják,  hogy gyengék vagyunk és folyton csak sajnálkozunk. Mindenkink el szeretném mondani, hogy ez egyáltalán nem igaz. Meg akarom mutatni, hogy egy kerekesszékes ember is nagy dolgokra képes” – nyilatkozta Laj Csevaj, aki  egy autóbaleset miatt kényszerült kerekesszékbe tíz évvel ezelőtt. A férfi sziklamászó volt, több díjat is nyert, és a baleset után sem hagyott fel a sportolással.  

A 37 éves férfi szombaton 10 órán keresztül húzta egyre feljebb és feljebb magát a 89 emeletes felhőkarcoló falán, de 250 méternél annyira elfáradt, hogy kénytelen volt feladni. „Nagyon félelmetes volt, a hegyen sziklákra is tudok támaszkodni. Most viszont csak a levegőben lógtam” – mondta. De célját így is elérte, hiszen 5,2 millió hongkongi dollárt (több mint 200 millió forintot) sikerült gyűjteni, amivel a gerincsérülés gyógyításával foglalkozó kutatásokat kívánja támogatni.

kerekesszék

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top