nlc.hu
Életmód

Új élet komplex regionális fájdalom szindrómával

Pokoli fájdalmak gyötörték, aludni sem tudott, de aztán minden jóra fordult

Egy brit lányt hosszú éveken át nagy fájdalmak gyötörték, de egy műtétnek köszönhetően gyökeresen megváltozott az élete.

Ruby Chamberlain nyolcéves kora óta úgynevezett komplex regionális fájdalom szindrómában szenved, eleinte csak a lábában jelentkeztek a tünetek, majd a fájdalom egyre feljebb terjedt a testében, és állapota olyan súlyos volt, hogy segítség nélkül nem tudott lábra állni, illetve nem tudott egyhuzamban fél óránál többet aludni, írja a LadBible.

Az évek során több mint százféle kezelést próbáltak ki a fiatal leicestershire-i lánynál, de sajnos sem a fizikoterápia, sem az erős fájdalomcsillapítók nem segítettek rajta, 2020 nyarán azonban egy olyan készüléket ültettek be a a testébe, aminek segítségével végre sikerült felvennie a harcot a kínzó fájdalmak ellen, elég megnyomnia egy gombot, és beültetett gerincvelő stimulációs eszköz blokkolja a fájdalomingert. 

„22 éves vagyok, és nem tudtam elmenni a barátaimmal sehova, nem tudtam velük találkozni, a szakmai gyakorlatomat sem tudtam befejezni. Tavaly mindennap többórás görcseim voltak, és nem tudtam félóránál tovább aludni” – mesélt megpróbáltatásairól Ruby Chamberlain. 

Azóta szerencsére sokkal jobban van, ugyan még mindig vannak fájdalmai, de már nem olyan súlyosak. „Ez egyszerűen elképesztő. Újra tudok járni, és ez számomra óriási dolog. Megerősödtem, ez segít a fájdalom leküzdésében is, és az, hogy nyugodtan tudok aludni, teljesen megváltoztatta az életemet” – mesélte Ruby, aki boldogan újságolta azt is, hogy most már jógázni is tud és hamarosan le fog diplomázni.

Ruby egyúttal köszönetet mondott azoknak is, akik segítettek neki abban, hogy elvégezhessék rajta a műtétet, a brit egészségügyi szolgálat ugyanis nem finanszírozta az operációt, neki kellett összegyűjtenie a 35 000 fontot (kb. 14 millió forintot).

alvás

Fotó: Pixabay

Harc a fájdalom ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top