Mindennapok

Az életét megnyomorító fájdalom helyett a klimaxot választotta a 21 éves nő

11 éves kora óta küzdött az endometriózis okozta fájdalommal.
21 évesen a klimaxot választotta az állandó fájdalom helyett.

Annak ellenére, hogy Olivia Jackson már 10 éve küzd az életét alapjaiban meghatározó endometriózissal, pontos diagnózisa csak két éve van. Sokáig azt hitte ugyanis, hogy a menstruációját megelőző pokoli fájdalmak és az azt követő szenvedés teljesen természetes. 2018-ban végül diagnosztizálták, ám hiába a célzott kezelések, a tünetei nem javultak.

„Mikor a betegség miatt már az ágyból sem tudtam kikelni, elhatároztam, hogy kerüljön bármibe, megszabadulok az endometriózistól”idézi a Yahoo ausztrál hírportál Oliviát, aki pontosan emiatt vállalta, hogy elindítsák nála a korai menopauzát. „Egyszer egy hónapban kapok egy injekciót, ami előidézi a menopauzát” – magyarázza a fiatal lány, aki noha megszabadult az endometriózis okozta fájdalmaktól, most a klimax kellemetlen tüneteit kénytelen elviselni.

Folyton gyengének és elesettnek érzem magam, hőhullámok gyötörnek, hullik a hajam és elképesztő hangulatingadozásokon megyek keresztül” – mondta a lány, aki azután döntötte el, hogy aláveti magát a kezelésnek, hogy a saját 21. szülinapi bulijáról korán el kellett jönnie a vérzés és a fájdalom miatt.

A fiatal nő az interjúban kitért rá, hogy számára a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy el kellett fogadnia, hogy soha nem születhet saját gyereke. „Emellett sok fejfájást okoztak a nemtörődöm, érzéketlen emberek is.”

Tudj meg mindent az endometriózisról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top