nlc.hu
Életmód

50 ezer forintot is fizethetsz, ha jeges a járdád

50 ezer forintot fizethet büntetésként, aki nem takarítja el a jeget a háza előtti járdáról

Ha valakit baleset ér a házunk előtti járdán azért, mert nem takarítottuk el onnan a jeget, a büntetés mértéke akár a kétmillió forintot is elérheti.

A csütörtöki hidebetörés óta teli van az ország havas és jeges utakkal és járdákkal. Előbbieket a városokban a közterület-fenntartók próbálják rendben tartani, az utóbbiakat azonban a házak tulajdonosainak, a társasházak és a lakótelepek előtt pedig a takarítóknak és a társasházak házmesterinek feladata gondoskodni a tiszta, csúszásmentes járdákról – derül ki a Tények riportjából.

Aki ezt elmulasztja, azt a közterületesek 50 ezer forintra büntethetik, ha pedig baleset történik, büntetőeljárás indulhat a vétkes tulajdonos ellen. Ha az emiatt keletkező sérülés súlyos lesz, netán egy életen át bekövetkező fogyatékosság áll be, akár büntetőjogi felelősségre vonásra is sor kerülhet, és akár kétmillió forintos pénzbüntetés is járhat a mulasztásért.

Hóeltakarításról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top