nlc.hu
Életmód

A nőknek fontosabb a Valentin-nap

A jelképes ajándékoké a főszerep Valentin-napon, ennyit költ el az ünneplő magyar

Reprezentatív felmérés készült a Valentin-napi tervekkel kapcsolatban. Ami nem meglepő, hogy az ünnepet otthon töltik a párok, hiszen nincs hova menni, és az is kiderült, hogy a nőknek vagy a férfiaknak fontosabb az ünnep.

Az Opinio piackutató applikációval készült felmérésből kiderül, hogy az egymást köszöntő párok ajándékkal is kedveskednek egymásnak Valentin-napon, igaz, inkább jelképes értékű meglepetésekkel.

A kutatás szerint a 16-59 közötti korosztály közel kétharmada nem szokta tartani Valentin-napot, a kutatás résztvevőinek 38 százaléka ünnepel. Az idősebb (50-59 év közötti) válaszadók a legkevésbé lelkesek, négyötödük körében nem fordul elő ünneplés, a fiataloknál körülbelül fele-fele arányban vannak mindkét csoportból.

Érdekesség, hogy teljes egyetértés van valamennyi csoportban abban, hogy a Valentin-napot külföldről behozott „divatünnepnek” tartják.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Az ünneplők több mint 82 százaléka ajándékkal is kedveskedik, a legjellemzőbb a maximum ötezer forint értékű ajándék. A vásárlók kevesebb, mint negyede (23%) 5 és 10 ezer forint közötti ajándékot választ, de akad két százaléknyi ajándékozó, aki még mélyebben nyúl a zsebébe és akár 20 ezer forintnál is többet költ kedvese megajándékozására.

Ami viszont biztos, hogy a Valentin-nap a nőknek fontosabb. A nőknek ugyanis a 33 százaléka úgy érzi, neki fontosabb az ünnep, mint a párjának, míg a férfiaknál csak 6 százalék ez az arány. 

Szerelem, szerelem, szerelem: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top