nlc.hu
Életmód

Oltás soron kívül az élelmiszerláncok raktárosainak

Soron kívül olthatják az élelmiszerláncok raktárosait

Ha a nagy élelmiszerláncok raktárosai között elterjed a koronavírus, nem lesz, aki szortírozza és kamionra pakolja a boltokba szánt árut.
Élelmiszer-raktár

Az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a Covid–19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai. – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az egyik vezető áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés. Arra kíváncsiak, hogy a napi fogyasztású élelmiszerek és italok elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül hányan oltatnák be magukat soron kívül.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta: az operatív törzs bízta meg a hivatalt, hogy mérje fel, a prioritásként kezelt, létfontosságú létesítmények dolgozói szeretnék-e magukat idő előtt beoltatni.

A nagy áruházláncoknál ezres nagyságrendben dolgoznak raktárosok, akik a boltokba szállított áruval elsőként találkoznak. Ha közöttük elterjed a fertőzés, nem lesz, aki szortírozza és felpakolja a kamionokra az árut, így nem érkeznek meg az élelmiszerek a boltokba.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP)

Ők is soron kívül kapnak oltást:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top