nlc.hu
Aktuális

Soron kívül kapta meg a vakcinát a polgármester

Gyöngyös polgármestere a soron kívül beadott oltás ügyében nyilatkozott

Hét elején derült ki, hogy Hiesz György a feleségével együtt megkapta a koronavírus-vakcina első adagját. Tudomásul veszi, ha a botrány miatt a kórház eláll a második adagtól.

Kedden az nlc. is megírta, hogy Hiesz Györgyről, Gyöngyös városának DK, Momentum és MSZP színekben megválasztott polgármesteréről kiderült, hogy már január elején, soron kívül hozzájutott a koronavírus-vakcinához, miközben nem tartozik az egészségügyi dolgozók, a veszélyeztetett betegek vagy veszélyeztetett munkát végzők közé. A polgármester a Gyöngyösi Városi Televízióban reagált egy interjú formájában, most pedig a 24.hu-nak adott interjút

Elmondása szerint megmaradt néhány vakcina, és emiatt értesítették a háziorvosokat, és ő is így értesült arról, hogy van egy órája dönteni, kéri-e a vakcinát. Állítása szerint az oltási ponton egy kérdőív kitöltése után sokadmagával együtt kapta meg a vakcinát. Hiesz elnézést kér, mert hibázott, de a kórház dolgozói részéről továbbra is bölcs döntésnek tartja, hogy nem dobták ki a megmaradt vakcinákat. 

Fotó: Hiesz György Facebook

Fotó: Hiesz György Facebook

A 24.hu kérdésére, hogy ismétlő oltást beadatja-e, azt mondta, hogy igen. „A héten kell kapjam, kiértesítettek a pontos időpontról. De azt is tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll az oltástól. Attól kutyaszorító ez, hogy a második híján a beadott első is részben értelmét veszíti.” Az interjúból az is kiderül, hogy Hiesz nem regisztrált az oltásra, és hogy felesége is megkapta az első adagot. 

Helyzetkép: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top