nlc.hu
Aktuális

Gyöngyös polgármestere soron kívül kapott oltást

Bocsánatot kér a gyöngyösi polgármester, mert soron kívül kapta meg a védőoltást

Leleplezése után elismerte hibáját a gyöngyösi polgármester, és a helyi televízió adásában kért bocsánatot azért, mert soron kívül kapott védőoltást.

Hiesz Györgyről, Gyöngyös városának DK, Momentum és MSZP színekben megválasztott polgármesteréről hétfőn derült ki a Pesti Srácok cikkéből, hogy már január elején, soron kívül hozzájutott a koronavírus-vakcinához, miközben nem tartozik az egészségügyi dolgozók, a veszélyeztetett betegek vagy veszélyeztetett munkát végzők közé. A vádakra Gyöngyös polgármestere csak a Gyöngyösi Városi Televízióban reagált egy interjú formájában – szúrta ki a 444.

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere

Elmondása szerint megmaradt néhány vakcina, és emiatt értesítették a háziorvosokat, és ő is így értesült arról, hogy van egy órája dönteni, kéri-e a vakcinát. Állítása szerint az oltási ponton egy kérdőív kitöltése után sokadmagával együtt kapta meg a vakcinát. Hiesz elnézést kér, mert hibázott, de a kórház dolgozói részéről továbbra is bölcs döntésnek tartja, hogy nem dobták ki a megmaradt vakcinákat. Úgy gondolja, hogy a magyar kormány tagjainak és a közigazgatásban dolgozóknak is járna, hogy előbbre kerüljenek az oltási programban.

A világban sok helyütt okoznak botrányt az oltáshoz soron kívül jutók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top