nlc.hu
Egészség
Koronavírus-védőoltás az idősotthonokban

Elkezdődött az idősotthonokban élők oltása

Csütörtökön elkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők oltása a koronavírus ellen.

Csütörtökön megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányszerű oltása – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs csütörtöki online tájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes közölte: a most kezdődött oltási kampány összesen 1845 intézményt – többségében idősotthont, de más bentlakásos intézményt, például pszichiátriai intézményeket – érint. Az oltások beadásában 143 oltócsoport vesz részt.

Oltás az idősotthonokban

Földi Anikó, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ oltópontjának főnõvére beoltja az intézmény idősotthonának lakóját a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával 2021. január 28-án (Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Galgóczi Ágnes célnak nevezte, hogy a következő napokban minden idősotthonba, bentlakásos intézménybe eljussanak, hiszen a fertőzés az egészségügyi dolgozók mellett a nagyobb közösségben élő időskorúakat veszélyezteti a leginkább.

Csütörtökön 220 intézménybe jutnak el az oltócsoportok, és az előzetes jelentkezések alapján 13 ezer bentlakó, gondozott és dolgozó oltását tudják elvégezni. Az oltócsoportok csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is dolgoznak majd.

Abban a négy idősotthonban, ahol január elején kezdték az oltások beadását, már a második dózis beadását végzik. Az oltási rendben a következő célcsoport a védőoltásra regisztrált legidősebb emberek lesznek.

(MTI)

További hírek az oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top