nlc.hu
Aktuális

Elakadt az oltás az idősotthonokban

Elakadt az oltás az idősotthonokban

Hiába várják az oltócsapatokat az idősotthonokban. A fővárosi fenntartású intézményekben egy hete leállt az oltási program, és nem értesítették őket arról, mikor folytatódhat.

A fővárosban január 7-én kezdték meg az oltást a járvány első hullámában súlyosan érintett Pesti úti intézményben, és bár akadtak nehezítő körülmények – az otthon fenntartóit csak 24 órával a csapat érkezése előtt értesítették meggyőzni a betegeket és gyámjaikat az oltás fontosságáról –, minden rendben zajlott, a betegek több mint 70, a dolgozók több mint 50 százaléka kérte az oltást, ami országos összehasonlításban kiemelkedően jónak mondható. Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint ezután nagy volt a lendület, sorra látogatták az idősotthonokat az oltóteamek, és ahol megfordultak, professzionális és hatékony munkát végeztek. Csakhogy hirtelen abbamaradtak az oltások, és semmilyen tájékoztatás nem jött arról, mikor folytatódnak – írja a Népszava.

A veszprémi Életöröm Idősotthon egyik lakója megkapja a Moderna vakcináját (fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A veszprémi Életöröm Idősotthon egyik lakója megkapja a Moderna vakcináját (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

A kiszámítható oltási menetrend hiányára panaszkodnak a fővárosnál, de György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint van terv, és csak az elegendő mennyiségű vakcina hiánya okoz fennakadást. Az államtitkár elmondása szerint eddig 90 intézményben 10 003 embert oltottak be, csakhogy összesen 1900 intézmény működik az országban és több mint 80 ezer ember jelezte az igényét az oltásra. Ha pedig végeztek az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak beoltásával, a 89 évesnél idősebb állampolgárok következnek Müller Cecília beszámolója szerint.

Legfrissebb híreink a koronavírus vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top