nlc.hu
Életmód

Különleges szőtt torták

Több ezer öltéssel készülnek ezek a „szőtt” tortacsodák

Több ezer apró, ehető „öltés” kerül díszítésként a különleges tortákra.
Szőtt torták

Amikor Lauren Wodnicki hét évvel ezelőtt az esküvőjét tervezte, rájött, hogy nem akar egy vagyont költeni egy olyan túlárazott tortára, amit a vendégek nem is szeretnek. Ezért úgy döntött, inkább megcsinálja ő maga.

Elkezdett otthon tortakészítést gyakorolni, és az esküvőre egy négyemeletes csokitortát hozott össze vaníliakrémes bevonattal. Saját bevallása szerint elég egyszerűen nézett ki, de isteni finom volt.

A vendégek is imádták, a pozitív visszajelzések hatására pedig tovább kísérletezgetett a tortákkal. Így jutott el odáig, hogy ma már olyan tortákat készít, amelyek úgy néznek ki, mintha szőve-fonva lennének.

Az egykor az egészségügyben dolgozó édesanya azzal tölti az estéit és hétvégéit, hogy ilyen bámulatos tortákat kreál.

Egy torta felcicomázása egy órától négy óráig is tarthat, attól függően, hogy mekkora, és mennyire bonyolult. Egy 20 centis tortán több ezer „öltés” is lehet.

Lauren mindent kézzel készít, a vajkrémen és a habzsákon kívül nem használ mást a bámulatos tortadíszítéshez.

Egy egyszerűbb torta 45 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, de egy hatalmas és bonyolult esküvői tortáért akár 300 ezer forintot is elkér. Mondjuk ilyen árak mellett lehet, hogy más menyasszony is belevág a tortakészítésbe…

(Metro)

(Kiemelt kép: Instagram/cakelaurenloves)

Különleges torták az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top