Gasztro

Ez a nő nem is cukrász, hanem igazi tortaművész

Julie Simons olyan tortakölteményeket alkot, amiket nem sokan próbálnának meg utánzni.

Julie kislánykora óta a konyhában sertepertélt, hiszen szülei remek szakácsok. Viszont a sütisütés nem volt az erősségük, talán ezért is döntött úgy lányuk, hogy ebbe az irányba indul. És bizony nem aprózza el a dolgot: tortáit németalföldi művészek és olyan, világhírű festők alkotásai inspirálják, mint Klimt vagy éppen Chagall. Julie tortái így aztán festményekre vagy éppen csodás virágcsokrokra emlékeztetnek, és elég nehéz elhinni, de bizony mind ehetőek és nagyon finomak. Már akinek van szíve felvágni és megkóstolni azokat.

Kislány korom óta sütök, de a pályámat képzőművészként kezdtem. Nem gondoltam, hogy a két dolgot egy nap majd össze fogom kötni. Aztán 20 évvel ezelőtt jött egy londoni utazás, amikor felkerestem Harris híres éttermét, és beleszerettem a bonyolult kialakítású csipkés édességekbe. Elkezdtem magam is kísérletezni a cukorvirágokkal, s az évek során egyre komolyabb kihívásokat találtam ki magamnak. Így lettek a tortáim egyre merészebbek és kidolgozottabbak – mondta el Julie a BoredPandának.

Nézzétek, miket művel ez a remek asszony:

Mestercukrászok bámulatos alkotásai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top