nlc.hu
Életmód

Facebook-videók a testnevelés érettségihez

Tesiből érettségizel? Ez a tanár Facebookon mutatja, hogyan legyél ötös

Kötelező tananyag nemcsak érettségizőknek, hanem a karanténban eltunyult felnőtteknek is.
Könye Szabolcs, tesntevelőtanár

Szertorna, talajgyakorlatok, dzsúdó: lényegre törő, minimalista, de rendkívül informatív videókkal készíti fel diákjait a testnevelés érettségire egy kaposvári tanár, Könye Szabolcs. A videókat elnézve valószínűleg nemcsak az érettségire testnevelést választó diákok várják az új kontentet, hanem minden diák – illetve, hála a tanárról riportot író Eduline-nak, most már az egész internet. Itt egy csodálatosan kivitelezett szertornagyakorlat: 

A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum testnevelő tanára a portálnak elmondta: a videókkal főként az a célja, hogy a diákoknak ne kelljen szaknyelven írt, 20-30 oldalas követelményeket olvasgatniuk, hanem élesben láthassák a gyakorlatokat. „Nagyjából nyolc éve vizsgáztatok emelt testnevelés-érettségin, már sokféle vizsgázóval találkoztam. Voltak ügyesebbek, még ügyesebbek, és voltak, akik nem a központilag kiírt gyakorlatot mutatták be. Ami adódhatott abból, hogy nem tudták értelmezni a követelményeket, vagy rosszul töltötték le a netről. Ez viszont sajnos pontlevonással jár. Aztán most itt van a digitális oktatás is, ami még inkább megnehezíti a felkészülést.”

Azontúl, hogy azt kívántuk, bárcsak nekünk is ilyen tesitanárunk lett volna – többségünk esetében mindent megtettek, hogy meggyűlöljük a tárgyat –, rögtön a zseniális makói vasalódeszkás úszástanár jutott eszünkbe. Könye tanár úr videóiból azonban aligha lesz olyan rettenetes, mondvacsinált botrány.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top